RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print

Evidencija ocjena - Portal za roditelje
Naziv usluge

 Evidencija ocjena - Portal za roditelje


Organ zadužen za sprovođenje

 Ministarstvo prosvjete


Opis

Ministarstvo prosvjete kreiralo je portal za ocjene www.ocjene.edu.me koji roditeljima omogućava da prate ocjene, izostanke i vladanje svog djeteta. Portal, takođe, omogućava komunikaciju roditelja sa odjeljenskim starješinom i nudi informacije o zakazanim roditeljskim sastancima, kao i druga obavještenja.

Portal nudi pregled svih ocjena po nastavnim predmetima (usmeni odgovori, pismeni i kontrolni zadaci, konačna ocjena itd.) uz podatke o tome kada je ocjena evidentirana u MEIS aplikaciji. Za svaki nastavni predmet postoji i hronološki pregled ocjena, kao i prosječna ocjena.


Gdje i kako

 Za prijavljivanje na portal roditelji od odjeljenskog starješine dobijaju korisničko ime i lozinku čije unošenje im obezbjeđuje pristup informacijama o djetetu, koje su evidentirane u MEIS aplikaciji. Prilikom pristupa portalu roditelju su dostupne samo informacije koje se odnose na njegovo dijete.


Putem portala roditelj se može informisati o vladanju, izostancima i ocjenama sa eksternog testiranja. Dio portala pod nazivom Saradnja sa roditeljima namijenjen je za informisanje o terminima roditeljskih sastanaka, planiranim izletima, ekskurzijama i sličnim opštim obavještenjima. Dio portala Kontakt planiran je za komunikaciju roditelja i odjeljenskog starješine tako da roditelj odjeljenskom starješini može postaviti pitanje na koji će odgovor dobiti putem e-maila. 

 


Korisni linkovi

PORTAL


 

Pretraživanje
Anketa

U kojoj mjeri se slažete da će pružanje usluge elektronskim putem smanjiti redove čekanja?