РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење ПринтЕвиденција оцјена - Портал за родитеље
Назив услуге

 Евиденција оцјена - Портал за родитеље


Орган задужен за спровођење

 Министарство просвјете


Опис

Министарство просвјете креирало је портал за оцјене www.оцјене.еду.ме који родитељима омогућава да прате оцјене, изостанке и владање свог дјетета. Портал, такође, омогућава комуникацију родитеља са одјељенским старјешином и нуди информације о заказаним родитељским састанцима, као и друга обавјештења.

Портал нуди преглед свих оцјена по наставним предметима (усмени одговори, писмени и контролни задаци, коначна оцјена итд.) уз податке о томе када је оцјена евидентирана у МЕИС апликацији. За сваки наставни предмет постоји и хронолошки преглед оцјена, као и просјечна оцјена.


Гдје и како

 За пријављивање на портал родитељи од одјељенског старјешине добијају корисничко име и лозинку чије уношење им обезбјеђује приступ информацијама о дјетету, које су евидентиране у МЕИС апликацији. Приликом приступа порталу родитељу су доступне само информације које се односе на његово дијете.


Путем портала родитељ се може информисати о владању, изостанцима и оцјенама са екстерног тестирања. Дио портала под називом Сарадња са родитељима намијењен је за информисање о терминима родитељских састанака, планираним излетима, екскурзијама и сличним општим обавјештењима. Дио портала Контакт планиран је за комуникацију родитеља и одјељенског старјешине тако да родитељ одјељенском старјешини може поставити питање на који ће одговор добити путем е-маила. 

 


Корисни линкови

ПОРТАЛ


 

Претраживање
Анкета

У којој мјери се слажете да ће пружање услуге електронским путем смањити редове чекања?