RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print

Zahtjev za ocjenu kvaliteta vina

Izvršavanje ove usluge je dostupno samo korisnicima koji imaju kreiran korisnički nalog. Kliknite na dugme da biste izvršili uslugu.
Naziv usluge

Zahtjev za ocjenu kvaliteta vina


Organ zadužen za sprovođenje

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja


Opis

Prije stavljanja u promet, potrebno je izvršiti uzorkovanje i ocjenu kvaliteta vina, koja obuhvata laboratorijsku analizu fizičko-hemijskih karakteristika vina i organoleptičku ocjenu. Proizvođač vina dužan je da Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja dostavi zahtjev za ocjenu kvaliteta vina, na osnovu kojeg se formira komisija sa zadatkom da sačini izvještaj o količini i kvalitetu predmetnog vina, a koji je osnov za donošenje Rješenja o dozvoli stavljanja vina u promet.


Gdje i kako

Zahtjev za ocjenu kvaliteta vina možete podnijeti putem pošte ili neposredno na pisarnicu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica, Crna Gora. Ukoliko je vino proizvedeno od kupljenog grožđa, uz zahtjev se prilaže dokaz o kupovini grožđa (kupoprodajni ugovor ili uplatnica ili izvod iz banke kao dokaz o izvršenoj uplati) i dokaz o porijeklu grožđa (izvod iz Vinogradarskog registra prodavca grožđa).


Korisni linkovi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja


Pravna podloga

Zakon o vinu (Sl. list CG 41/2016)


Originalni obrasci


 

Pretraživanje
Anketa

U kojoj mjeri se slažete da će pružanje usluge elektronskim putem smanjiti redove čekanja?