RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print

Zahtjev za upis u Vinogradarski registar
Naziv usluge

Zahtjev za upis u Vinogradarski registar


Organ zadužen za sprovođenje

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja


Opis

Vinogradarski registar sastoji se od vinogradarske i vinarske datoteke.

U Vinogradarski registar  - vinogradarsku datoteku, upisuju se proizvođači koji grožđe proizvode na površini većoj od 0,1 ha vinograda. Međutim, u Vinogradarski registar upisuju se i drugi proizvođači grožđa bez obzira na obim proizvodnje ukoliko je grožđe i vino namijenjeno tržištu. Uslov za upis u vinogradarsku datoteku Vinogradarskog registra je prethodno izvršeni upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

U Vinogradarski registar  - vinarsku datoteku, upisuju se proizvođači vina i punioci vina namijenjenog tržištu. Uslov za upis u vinarsku datoteku Vinogradarskog registra je prethodno izvršena kategorizacija objekta za proizvodnju vina od strane Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Proizvođači, koji su bili upisani u Registar proizvođača grožđa i vina po Zakonu o vinu (Sl. list RCG 36/07), dužni su da izvrše preregistraciju po  Zakonu o vinu (Sl. list CG 41/2016).

Osim prvog upisa u Vinogradarski registar, proizvođač je dužan da o svakoj nastaloj promjeni u vinogradu ili objektu za proizvodnju vina, obavijesti Ministarstvo u roku od deset dana od dana nastanka promjena. 


Gdje i kako

Zahtjev za upis u Vinogradarski registar možete podnijeti putem pošte ili neposredno na pisarnicu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica, Crna Gora. 


Korisni linkovi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja


Pravna podloga

Zakon o vinu (Sl. list CG 41/2016)

Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja vinogradarskog registra (Sl. list CG 63/2016)


Originalni obrasci


 

Pretraživanje
Anketa

U kojoj mjeri se slažete da će pružanje usluge elektronskim putem smanjiti redove čekanja?