RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print

Zahtjev za dodjelu podrške za – podizanje novih i revitalizaciju postojećih maslinjaka i nabavku opreme za maslinarstvo u 2017. godini

Izvršavanje ove usluge je dostupno samo korisnicima prijavljenim sa elektronskim certifikatom. Kliknite na dugme da biste izvršili uslugu.
Naziv usluge

Zahtjev za dodjelu podrške za – podizanje novih i revitalizaciju postojećih maslinjaka  i nabavku opreme za maslinarstvo u 2017. godini


Organ zadužen za sprovođenje

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja


Opis

Kroz Javni poziv za dodjelu podrške za podizanje novih, revitalizaciju postojećih maslinjaka, nabavku opreme, upravljanje biljnim otpadom, podizanje podzida kao i privođenje neobradivog zemljišta poljoprivredi za sadnju maslina za 2017. godinu, poljoprivredno gazdinstvo može dobiti bespovratnu podršku do 50(i 60) odsto od ukupne investicije.

Korisnici podrške su fizička ili pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, i u Registar proizvođača maslina i/ili Registar proizvođača maslinovog ulja.

Prihvatljive investicije za podršku su: kupovina sadnog materijala za zasnivanje novih maslinjaka, nabavka sistema za navodnjavanje, nabavka namjenske opreme za maslinarstvo, nabavka materijala za zidanje podzida u maslinjacima, nabavka materijala za izgradnju basena za odlaganje biljnog otpada od masline-komine, nabavka mašine za preradu komine. Podrška se takođe daje za revitalizaciju maslinjaka i za kultivisanje neobradivog zemljišta za sadnju maslina.

Podrška se obezbjeđuje u iznosu do 50% od vrijednosti investicije, osim za kultivisanje neobradivog  zemljišta za sadnju maslina gdje iznosi do 60%. Jedno poljoprivredno gazdinstvo može ostvariti maksimalnu visinu podrške do 5.000 eura u toku godine.

Nakon završetka investicije, proizvođači Ministarstvu dostavljaju zahtjev za podršku i u zavisnosti od vrste investicije potrebna dokumenta: dokaz o kupovini ili završenoj investiciji, zdravstvenoj ispravnosti sadnog materijala, kao i popunjene obrasce prije i/ili nakon završene investicije.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 01. novembar 2017. godine. 


Gdje i kako

Zahtjev za dodjelu podrške za –podizanje novih i revitalizaciju postojećih maslinjaka  i nabavku opreme za maslinarstvo u 2017. godini možete podnijeti putem pošte ili neposredno na pisarnicu Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica, Crna Gora.


Korisni linkovi

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja 


Pravna podloga

Zakon o maslinarstvu i maslinovom ulju (Sl. list CG br. 45)


Originalni obrasci


 

Pretraživanje
Anketa

U kojoj mjeri se slažete da će pružanje usluge elektronskim putem smanjiti redove čekanja?