РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

„Први изазов: Добродошли у Црну Гору“

„Први изазов: Добродошли у Црну Гору“ На порталу еУправе од данас можете пријавити Вашу апликацију за наградну игру "Први изазов: Добродошли у Црну Гору"

У циљу промоције информационог друштва и афирмације програмирања на андроид платформамаМинистарство за информационо друштво и телекомуникације покренуло је Пројекат „Први изазов: Добродошли у Црну Гору“.

Пројекат се реализује у сарадњи са реномираном ИЦТ компанијом Телемонт.

Разлог за покретање овог Пројекта је тај што је андроид најпопуларнија мобилна платформа на свијету, развијена од стране Опен Хандсет Аллианце, који чини конзорцијум 86 компанија, предвођених компанијом Гоогле.

Према подацима за 2011. годину, преко 50% смарт телефона је на Андроид платформи и производи их више свјетских произвођача:Самсунг, ЛГ, ЗТЕ, Хуаwеи, ХТЦ, Моторола, Сонy Ерицссон, Асус, Цисцо итд.

Главни циљ Пројекта је развој, односно промоција информационог друштва кроз употребу савремених мобилних платформи и апликација, али и промоција Црне Горе, односно њених туристичких и других потенцијала.

У том смислу, Организатор је објавио Јавни позив за израду презентације Црне Горе, која ће бити оперативна, односно доступна, на телефонима са андроид платформом. Позив је отворен до 10. 06. 2012. године.

Најбоља рјешења ће бити награђена новчаним наградама. Награде су подијељене у три категорије: прва награда 3.000 еура, друга 2.000 еура и трећа 1.000 еура. Такође, сљедећих седам награђених добиће ХТЦ телефоне. У комуникацији са другим државним институцијама, најбоље рјешење ће добити своју примјену у пракси. Треба напоменути да ће реализацију Пројекта, као и његову каснију имплементацију, пратити одговарајућа маркетиншка и ПР кампања, што сматрамо посебно значајним за афирмацију аутора и њихових рјешења.

Пристигле радове ће оцјењивати Комисија, именована од стране Министарства за информационо друштво и телекомуникације, у чијем саставу су угледни стручњаци из области ИЦТ-а, на челу са др Милицом Вукотић, деканом Факултета за информационе технологије на Универзитету Доња Горица.

Први изазов_Јавни позив.пдф