РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Недјеља е-вјештина

Европска недјеља е-вјештина (еСкиллс wеек) обиљежава се од 9. до 13. марта ове године, под слоганом Дигиталне вјештине за запошљавање (еСкиллс фор Јобс).

еУправа

Европска недјеља е-вјештина (еСкиллс wеек) обиљежава се од 9. до 13. марта ове године, под слоганом Дигиталне вјештине за запошљавање (еСкиллс фор Јобс). Недјеља е-вјештина обиљежава се сваке године у организацији Европске комисије, кроз мобилизацију свих друштвених актера у циљу информисања младих људи како да стекну дигиталне вјештине и пронађу посао у дигиталној економији.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације обиљежиће "Недељу е-вјештина" организовањем ЕЦДЛ онлине обуке.

Свим заинтересованим кандидатима који се за добијање ЕЦДЛ цертификата пријаве преко портала електронске управе у периоду од 9. до 22. марта биће обезбијеђене бесплатне ЕЦДЛ онлине обуке, као и 40% ниже цијене за тестирања односно 50% ниже цијене за ЕЦДЛ профиле индексе. Дакле, ЕЦДЛ Старт пакет (коришћење рачунара, обрада текста, табеларне калкулације, Интернет и комуникације) коштаће 46,50€ умјесто стандардне цијене од 180€.

За првих 30 кандидата који се, у току недјеље е-вјештина, у периоду од 9. до 13. марта, пријаве путем портала еУправе, Министарство за информационо друштво и телекомуникације у сардањи са Регионалном ЕЦДЛ канцеларијом обезбиједиће 30 бесплатних онлине обука, тестирања и индеx-а по ЕЦДЛ стандарду.

Сви кандидати се пријављују преко формулара који се налази на порталу еУправе, након обављене обавезне регистрације на овом порталу. Док ће тестирање бити обављено у ЕЦДЛ тестним центрима о чему ће бити дато обавјештење на порталу еУправе и као и на интернет страници министарства www.мид.гов.ме .

Дакле, првих 30 пријављених кандидата ће добити бесплатну онлине обуку, тестирање и ЕЦДЛ индекс, док ће сви остали кандидати пријављени у предвиђеном року добити бесплатну онлине обуку уз наведене попусте за тестирања и индексе.