РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Три нова сервиса МУПа на порталу еУправе

Три нова сервиса МУПа на порталу еУправе На порталу еУправе могу се од недавно наћи и три нове електронске услуге (еСервиса), које су  у надлежности Министарства унутрашњих послова...

На порталу еУправе могу се од недавно наћи и три нове електронске услуге (еСервиса), које су у надлежности Министарства унутрашњих послова и то: Достава докумената на кућну адресу, Провјера статуса захтјева за издавање пасоша и Регистар невладиних организација. Наиме, сервис Достава докумената нуди корисницима могућност да могу поднијети и прослиједити образац захтјева за издавање извода из регистра рођених, увјерења из регистра црногорских држављана и увјерења из регистра пребивалишта уз доставу на кућну адресу. Приликом употребе сервиса Провјера статуса захтјева за издавање пасоша, потребно је у предвиђено поље унијети број захтјева који је уписан на Потврди о пријему захтјева коју сте добили приликом предаје докумената. Док сервис Регистар невладиних организација, омогућава увид у податке о невладиним организацијама регистрованим на територији Црне Горе.

У сарадњи са Министарством унутрашњих послова у ранијем периоду развијен је сет електронских услуга на порталу еУправе. У овом тренутку, Министарство унутрашњих послова нуди петнаест сервиса, од којих су четири сервиса у надлежности Управе полиције.

Укључивањем све већег броја органа државне управе и јединица локалне самоуправе да своје електронске услуге пружају и путем портала еУправе, Министарство за информационо друштво и телекомуникације има за циљ да грађанима омогући да путем електронских сервиса, једноставно и ефикасно, буду информисани и остваре своја права и своје обавезе на једном мјесту - порталу еУправе.