РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Одржан ЕЦДЛ - караван дигиталне писмености у Пљевљима

„ЕЦДЛ- караван дигиталне писмености“ одржан је данас у Пљевљима у организацији Министарства за информационо друштво и телекомуникације.

 „ЕЦДЛ- караван дигиталне писмености“ одржан је данас у Пљевљима у организацији Министарства за информационо друштво и телекомуникације. 

 

 На тераси хотела „Пљевља“ постављени су штандови гдје су заинтересовани грађани, уз помоћ ЕЦДЛ тимова који су им били на располагању, могли да провјере своје информатичко знање по ЕЦДЛ стандарду и да, уколико се пријаве путем портала еУправе остваре попусте на онлине обуку и сертификат.

На презентацији у Скупштини општине о важности дигиталне писмености и дигиталне културе у локалној самоуправи, локалним јавним установама и предузећима, као и промоцији услуга које пружа портал еУправа и ЕЦДЛ-а као стандарда дигиталне писмености, говорио је Стеван Љумовић, генерални директор директората за развој еУправе.

 

Службеницима, који су успјешно прошли обуку, додијељени су ЕЦДЛ сертификати на презентацији.

 

У организацију ЕЦДЛ каравана у Пљевљима су се укључиле компаније Елипса, Чиком и Дигит Монтенегро. Пројекат су подржали хотел „Пљевља“ и компанија М:тел.

 

„ЕЦДЛ- караван дигиталне писмености“ од Пљеваља креће свој пут према осталим општинама у Црној Гори, Подгорици, Будви, Тивту, Котору, Андријевици, Бару, Плужинама, Рожајама, Колашину, Мојковцу, а реализује се у сарадњи са Регионалном ЕЦДЛ канцеларијом и ЕЦДЛ тест центрима у Црној Гори