РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Провјера информатичких вјештина и презентација портала е-управа у оквиру европске недјеље е-вјештина у Даниловграду

Провјера информатичких вјештина и презентација портала е-управа у оквиру европске недјеље е-вјештина у Даниловграду У оквиру Европске недјеље е-вјештина („еСкиллс wеек“) за запослене у локалној самоуправи у Даниловграду одржана је провјера информатичких вјештина и презентација портала еУправа.

У оквиру Европске недјеље е-вјештина („еСкиллс wеек“) за запослене у локалној самоуправи у Даниловграду одржана је провјера информатичких вјештина и презентација портала еУправа.

О значају еУправе као јединственом, једноставном и кориснички пригодном приступу информацијама и корисним електронским сервисима јавне управе преко интернета за грађане и привреднике, говорила Вања Лазаревић из Министарства за информационо друштво и телекомуникације.

Запослени у локалној самоуправи су кроз комбиновани тест имали прилику да провјере своје информатичке вјештине и показали завидан успјех.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације се придружило обиљежавању Европске недјеље е-вјештина, која се ове године обиљежава се од 14. до 20. марта, кроз промоцију дигиталних вјештина и њихов значај како за тржиште рада, запошљавање и економију генерално, тако и њихова важност у погледу цјелокупног друштвеног напретка, промоција дигиталних послова, подстицању младих и незапослених да стичу и унапређују своје дигиталне вештине.

Црна Гора, односно Министарство за информационо друштво и телекомуникације, кроз разне пројекте, настоје да пруже могућност грађанима да своје образовање и развој каријере усмјере управо на поље информационо-комуникационих технологија.