РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Саопштење: Високошколци се за Програм стручног оспособљавања могу пријавити до 18. новембра 2016. године

Саопштење: Високошколци се за Програм стручног оспособљавања могу пријавити до 18. новембра 2016. године Особе са стеченим високим образовањем које се налазе на евиденцији Завода за запошљавање Црне Горе и које немају радног искуства у одређеном нивоу образовања имају могућност да се до сјутра, 18. новембра, 2016. године до поноћи, пријаве за Програм стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем.

Потенцијални корисници Програма који су се већ регистровали за учешће, односно прошли први корак, имаће могућност да заврше поступак пријављивања и изаберу послодавце, закључно са недјељом, 20. новембра до 20 сати.

Кандидати ће у овом периоду, односно до 20. новембра, преко свог корисничког налога, такође, моћи да мијењају изабране преференце.

Програм стручног оспособљавања омогућава оспособљавање код изабраног послодавца у периоду од девет мјесеци.

За рад у образовно-васпитним установама, односно основним и средњим школама, могу се пријавити само високошколци који су завршили студије обима 240 кредита у трајању од четири године, у складу са прописима.

Пријаве се подносе преко портала е-управе, на којем су објављена и упутства за пријаву.

У реализацију Програма стручног оспособљавања укључени су Министарство просвјете, Министарство за информационо друштво и телекомуникације, Завод за запошљавање Црне Горе и Управа за кадрове.

Подсјећамо, за програм стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем послодавци су ове године пријавили 9.165 мјеста, од чега 60% у приватном сектору и 40% у јавном сектору