РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење ПринтПортал Дневник
Назив услуге

Портал Дневник


Орган задужен за спровођење

Министарство просвјете, науке, културе и спорта


Опис

Министарство просвјете, науке, културе и спорта уз подршку Црногорског Телекома, на иницијативу НВУ "Учионица у покрету", креирало је портал Дневник - www.дневник.еду.ме  који родитељима омогућава да прате оцјене, изостанке и владање свог дјетета, као и изречене васпитне мјере и оцјене с екстерне провјере знања. Овај портал такође омогућава комуникацију родитеља с одјељенским старјешином и нуди информације о заказаним родитељским састанцима, као и друга обавјештења.


Портал нуди преглед свих оцјена по наставним предметима (оцјене с усмене провјере знања, писмене и контролне задатке, закључене оцјене на класификационим периодима итд.) уз податке о томе када је оцјена евидентирана у Информационом систему образовања. За сваки наставни предмет постоји и хронолошки преглед оцјена, као и просјечна оцјена.


Дио портала под називом Сарадња са родитељима намијењен је за информисање о терминима родитељских састанака, планираним излетима, екскурзијама и сличним општим обавјештењима. Дио портала Контакт планиран је за комуникацију родитеља и одјељенског старјешине тако да родитељ одјељенском старјешини може поставити питање на који ће одговор добити путем е-маила.

У циљу бољег информисања креирана је категорија Информације, гдје се могу пронаћи важна обавјештења Министарства просвјете намјењена родитељима.

За пријављивање на портал родитељи од одјељенског старјешине добијају корисничко име и лозинку чије уношење им обезбјеђује приступ информацијама о дјетету, које су евидентиране у Информационом систему образовања. Приликом приступа порталу родитељу су доступне само информације које се односе на његово дијете.


Осим wеб апликације, доступне су мобилне апликације за Андроид и иОС под називом еДневник МЕ.


Корисни линкови

Портал Дневник
Корисност информације можете процијенити више пута, а узима се у обзир само ваш последњи одабир.

Досадашње оцјене (15):

Да (8):
Не (6):
Дјелимично (1):


Коментаре на услуге могу слати искључиво регистровани корисници.

 

Коментари:

Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање
Анкета

У којој мјери се слажете да ће пружање услуге електронским путем смањити редове чекања?