РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење ПринтПортал за наставнике
Назив услуге

Портал за наставнике


Орган задужен за спровођење

Министарство просвјете


Опис

Вођење и надзор образовног процеса од предшколског образовања, па до универзитета је комплексан и обиман посао. За боље функционисање образовног система креиран је портал за наставнике.


Гдје и како

Портал је осмишљен како би унаприједио коришћење ИЦТ-а и приближио информатички свијет и његове могућности наставном кадру и другим субјектима у образовању, што би подигло ниво информатичког знања.

Портал омогућава наставницима објављивање радова и својих предавања. Такође, његова сврха је омогућавање размјене идеја, знања и искустава међу наставницима, подстицање наставног кадра на рад с Интернетом, упознавање са новим технологијама и стицање нових знања и искустава, као и подстицање нових облика стваралаштва наставника у разним подручјима образовања. На школском порталу је омогућена лака претрага и преузимање (доwнлоад) дидактичког софтвера, као и листа корисних линкова. Корист ширег промовисања овог портала била би вишеструка, нарочито са планираним развојем е-леарнинг система и осталих корисничких сервиса који би били доступни наставном кадру.

На овом порталу се налазе: вијести, документ центар, форум, линкови, страница посвећена школској мрежи, категорија о безбједности дјеце на интернету, страница о инклузивном образовању итд.

У документ центру налазе се дидактички софтвери за разне предмете, општи документи, приручници и прописи (закони и правилници).

Форум је намјењен ИЦТ координаторима. Помоћу форума и уз помоћ многих приручника побољшаће одржавање рачунарске опреме, мреже и Интернета у школама.

Међу линковима могу се наћи линкови из сфере информационих технологија, линкови везани за различите предмете, линкови сличних портала земаља у окружењу као и остале занимљивости.

На школској мрежи налази се списак свих образовних институција у Црној Гори са њиховим контактима, адресама и локацијама.

У категорији Безбједност дјеце на интернету, налазе се упутства, савјети, ТВ емисије и остали материјали који се тичу ове теме, а резултати су рада са дјецом кроз разне актуелне пројекте у школама.

На страници Инклузивно образовање могу се пронаћи публикације, примјери добре праксе, идеје за ријешавање дилема изазова и слично.


Корисни линкови

Портал за наставнике
Корисност информације можете процијенити више пута, а узима се у обзир само ваш последњи одабир.

Досадашње оцјене (7):

Да (2):
Не (3):
Дјелимично (2):


Коментаре на услуге могу слати искључиво регистровани корисници.

 

Коментари:

Претраживање
Анкета

У којој мјери се слажете да ће пружање услуге електронским путем смањити редове чекања?