RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print

Školska statistika
Naziv usluge

Školska statistika


Organ zadužen za sprovođenje

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta


Opis

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, uz podršku Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori, kreiralo je portal "Školska statistika"  - https://skolskastatistika.edu.me/,  na kome se mogu pronaći statistički podaci iz oblasti obrazovanja.


Gdje i kako

U okviru zajedničkih aktivnosti Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori u cilju prepoznavanja svih mogućnosti Informacionog sistema crnogorskog obrazovanja (MEIS), sa posebnim osvrtom na veće korišćenje podataka, kreiran je web portal Školska statistika (https://skolskastatistika.edu.me/), na kojem se podaci prikazuju u grafičkom obliku.

Na naslovnoj strani predstavljeni su statistički podaci po nivoima obrazovanja (predškolske ustanove, osnovne i srednje škole), kao i za muzičke osnovne škole i resursne centre, koji se odnose na broj obrazovno-vaspitnih ustanova, javnih i privatnih, brojno stanje učenika, po polu, razredima, smjerovima, na nivou Crne Gore, opštine, regije. Omogućen je  pregled osnovnih statistika za sve obrazovno-vaspitne ustanove, i to u javnom dijelu podataka koji se tiču brojnog stanja po školi, jedinicama, razredima, smjerovima, a u privatnom dijelu je mnogo veći set podataka koji se tiče uspjeha učenika, vladanja, izostanaka... Privatnom dijelu podataka mogu pristupiti samo obrazovno-vaspitne ustanove sa svojim nalozima i mogu vidjeti samo podatke koji se odnose na njihovu ustanovu.

Portal je prvenstveno koristan obrazovno-vaspitnim ustanova koje u svom privatnom dijelu portala mogu analizirati mnogo veći broj podataka i tako bolje spoznati gdje se nalaze u odnosu na prosječne analogne podatke u Crnoj Gori, regiji, opštini i time ciljano raditi na povećanju kvaliteta u svojoj školi, dok su javni podaci dostupni široj javnosti.


Korisni linkovi

Školska statistika
Korisnost informacije možete procijeniti više puta, a uzima se u obzir samo vaš poslednji odabir.

Dosadašnje ocjene (5):

Da (0):
Ne (3):
Djelimično (2):


Komentare na usluge mogu slati isključivo registrovani korisnici.

 

Komentari:

Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje
Anketa

U kojoj mjeri se slažete da će pružanje usluge elektronskim putem smanjiti redove čekanja?