РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење ПринтШколска статистика
Назив услуге

Школска статистика


Орган задужен за спровођење

Министарство просвјете, науке, културе и спорта


Опис

Министарство просвјете, науке, културе и спорта, уз подршку Канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори, креирало је портал "Школска статистика"  - хттпс://сколскастатистика.еду.ме/,  на коме се могу пронаћи статистички подаци из области образовања.


Гдје и како

У оквиру заједничких активности Министарства просвјете, науке, културе и спорта и Канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори у циљу препознавања свих могућности Информационог система црногорског образовања (МЕИС), са посебним освртом на веће коришћење података, креиран је wеб портал Школска статистика (хттпс://сколскастатистика.еду.ме/), на којем се подаци приказују у графичком облику.

На насловној страни представљени су статистички подаци по нивоима образовања (предшколске установе, основне и средње школе), као и за музичке основне школе и ресурсне центре, који се односе на број образовно-васпитних установа, јавних и приватних, бројно стање ученика, по полу, разредима, смјеровима, на нивоу Црне Горе, општине, регије. Омогућен је  преглед основних статистика за све образовно-васпитне установе, и то у јавном дијелу података који се тичу бројног стања по школи, јединицама, разредима, смјеровима, а у приватном дијелу је много већи сет података који се тиче успјеха ученика, владања, изостанака... Приватном дијелу података могу приступити само образовно-васпитне установе са својим налозима и могу видјети само податке који се односе на њихову установу.

Портал је првенствено користан образовно-васпитним установа које у свом приватном дијелу портала могу анализирати много већи број података и тако боље спознати гдје се налазе у односу на просјечне аналогне податке у Црној Гори, регији, општини и тиме циљано радити на повећању квалитета у својој школи, док су јавни подаци доступни широј јавности.


Корисни линкови

Школска статистика
Корисност информације можете процијенити више пута, а узима се у обзир само ваш последњи одабир.

Досадашње оцјене (6):

Да (1):
Не (3):
Дјелимично (2):


Коментаре на услуге могу слати искључиво регистровани корисници.

 

Коментари:

Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање
Анкета

У којој мјери се слажете да ће пружање услуге електронским путем смањити редове чекања?