RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje
Anketa

U kojoj mjeri se slažete da će pružanje usluge elektronskim putem smanjiti redove čekanja?


Objedinjena lista nezavisnih procjenjivača za 2019. godinu

Ministarstvo javne uprave je na osnovu člana 32đ Zakona o nevladinim organizacijama i člana 9 Uredbe o finansiranju projekata i programa nevladinih organizacija u oblastima od javnog interesa, a u vezi s Javnim pozivom Ministarstva javne uprave broj 01-006/18-4535/2 od 21. decembra 2018. godine, utvrdilo Listu nezavisnih procjenjivača za tri oblasti od javnog interesa

Listu možete pogledati ovdje

Ministarstvo je na osnovu ove i Liste nezavisnih procjenjivača utvrđene nakon sprovođenja Javnog poziva broj 01-006/18-4535 objavljenog 05. oktobra 2018. godine (http://www.mju.gov.me/vijesti/194297/Lista-nezavisnih-procjenjivaca-za-2019-godinu.html )  utvrdilo i objedinjenu Listu nezavisnih procjenjivača, koju možete preuzeti ovdje.

Na objedinjenoj Listi ne nalazi se jedno lice zbog navođenja neistinitih podataka u prijavi za listu nezavisnih procjenjivača, predate u toku sprovođenja prvog Javnog poziva, a protiv koje je Ministarstvo, na osnovu anonimne prijave, pokrenulo postupak pred nadležnim organom.

Ovim putem, podsjećamo Zakonom o nevladinim organizacijama (Službeni list Crne Gore, br. 39/11 i 37/17) propisano je:

Nezavisni procjenjivač može biti lice koje ima:
- najmanje pet godina iskustva u upravljanju projektima;
- iskustvo u ocjenjivanju projekata.

Nezavisni procjenjivač ne može biti lice koje je dvije godine prije objavljivanja javnog poziva bilo:
- u radnom odnosu u nevladinoj organizaciji čije je sjedište u Crnoj Gori;
- volonter u nevladinoj organizaciji čije je sjedište u Crnoj Gori;
-lice ovlašćeno za zastupanje ili je član organa upravljanja ili drugog organa nevladine organizacije čije je sjedište u Crnoj Gori;
- u ugovornom odnosu sa nevladinom organizacijom čije je sjedište u Crnoj Gori;
- javni funkcioner, u smislu zakona kojim se uređuje sprječavanje korupcije;
- u radnom odnosu u organu državne uprave koji vrši raspodjelu sredstava.

Podsjećamo, obrazac prijave na Javni poziv Ministarstva , između ostalog, sadrži:
• izjavu kandidata o ispunjavanju uslova u vezi sa sukobom interesa,
• potvrdu da dvije godine prije objavljivanja poziva za nezavisne procjenjivače u oblasti/ima označenim u tački 2. obrasca prijave, ispunjava uslove propisane članom 32đ Zakona o nevladinim organizacijama,
• saglasnost za objavljivanje imena i prezimena i
• izjavu o istinitosti podataka navedenih u prijavi.


Prilikom izbora nezavisnih procjenjivača, kriterijumi koji se odnose na iskustvo u upravljanju projektima i iskustvo u ocjenjivanju projekata vrednovani su uzimajući u obzir iskustvo upravljanja istim ili srodnim tipovima projekata/programa kakvi se mogu prijaviti putem javnih konkursa koji se objavljuju u skladu sa Zakonom o nevladinim organizacijama (Službeni list Crne Gore, br. 39/11 i 37/17) i pratećim podzakonskim aktima, odnosno u u korelaciji sa ocjenjivanjem istih ili srodnih tipova prijava projekata/programa.

Upravljanje projektom/programom podrazumijeva aktivno učešće u procesu programskog i/ili finansijskog planiranja, organizovanja, koordinacije i kontrole projekta/programa kroz sve njegove faze, od planiranja do sprovođenja, zatim dovršenja i evaluacije istog, kako bi se postigli unaprijed definisani ciljevi ili zadovoljili potrebe ciljnih grupa/zainteresovanih strana, dostizanjem rezultata u datom vremenu, i uz potrebne finansijske resurse.

Ocjenjivanje projekata/programa podrazumijeva učešće u ocjenjivanju/evaluaciji projekata/programa na konkretnom javnom konkusru, koji je raspisao određeni donator (institucija/organizacija…) u određenom periodu.


MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Komentari / Sakrij komentare

Morate biti prijavljeni da biste komentarisali!