РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање
Анкета

У којој мјери се слажете да ће пружање услуге електронским путем смањити редове чекања?


Обједињена листа независних процјењивача за 2019. годину

Министарство јавне управе је на основу члана 32ђ Закона о невладиним организацијама и члана 9 Уредбе о финансирању пројеката и програма невладиних организација у областима од јавног интереса, а у вези с Јавним позивом Министарства јавне управе број 01-006/18-4535/2 од 21. децембра 2018. године, утврдило Листу независних процјењивача за три области од јавног интереса

Листу можете погледати овдје

Министарство је на основу ове и Листе независних процјењивача утврђене након спровођења Јавног позива број 01-006/18-4535 објављеног 05. октобра 2018. године (хттп://www.мју.гов.ме/вијести/194297/Листа-независних-процјењиваца-за-2019-годину.хтмл )  утврдило и обједињену Листу независних процјењивача, коју можете преузети овдје.

На обједињеној Листи не налази се једно лице због навођења неистинитих података у пријави за листу независних процјењивача, предате у току спровођења првог Јавног позива, а против које је Министарство, на основу анонимне пријаве, покренуло поступак пред надлежним органом.

Овим путем, подсјећамо Законом о невладиним организацијама (Службени лист Црне Горе, бр. 39/11 и 37/17) прописано је:

Независни процјењивач може бити лице које има:
- најмање пет година искуства у управљању пројектима;
- искуство у оцјењивању пројеката.

Независни процјењивач не може бити лице које је двије године прије објављивања јавног позива било:
- у радном односу у невладиној организацији чије је сједиште у Црној Гори;
- волонтер у невладиној организацији чије је сједиште у Црној Гори;
-лице овлашћено за заступање или је члан органа управљања или другог органа невладине организације чије је сједиште у Црној Гори;
- у уговорном односу са невладином организацијом чије је сједиште у Црној Гори;
- јавни функционер, у смислу закона којим се уређује спрјечавање корупције;
- у радном односу у органу државне управе који врши расподјелу средстава.

Подсјећамо, образац пријаве на Јавни позив Министарства , између осталог, садржи:
• изјаву кандидата о испуњавању услова у вези са сукобом интереса,
• потврду да двије године прије објављивања позива за независне процјењиваче у области/има означеним у тачки 2. обрасца пријаве, испуњава услове прописане чланом 32ђ Закона о невладиним организацијама,
• сагласност за објављивање имена и презимена и
• изјаву о истинитости података наведених у пријави.


Приликом избора независних процјењивача, критеријуми који се односе на искуство у управљању пројектима и искуство у оцјењивању пројеката вредновани су узимајући у обзир искуство управљања истим или сродним типовима пројеката/програма какви се могу пријавити путем јавних конкурса који се објављују у складу са Законом о невладиним организацијама (Службени лист Црне Горе, бр. 39/11 и 37/17) и пратећим подзаконским актима, односно у у корелацији са оцјењивањем истих или сродних типова пријава пројеката/програма.

Управљање пројектом/програмом подразумијева активно учешће у процесу програмског и/или финансијског планирања, организовања, координације и контроле пројекта/програма кроз све његове фазе, од планирања до спровођења, затим довршења и евалуације истог, како би се постигли унапријед дефинисани циљеви или задовољили потребе циљних група/заинтересованих страна, достизањем резултата у датом времену, и уз потребне финансијске ресурсе.

Оцјењивање пројеката/програма подразумијева учешће у оцјењивању/евалуацији пројеката/програма на конкретном јавном конкусру, који је расписао одређени донатор (институција/организација…) у одређеном периоду.


МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Коментари / Сакриј коментаре

Морате бити пријављени да бисте коментарисали!