RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

Nedjelja e-vještina

Evropska nedjelja e-vještina (eSkills week) obilježava se od 9. do 13. marta ove godine, pod sloganom Digitalne vještine za zapošljavanje (eSkills for Jobs).

eUprava

Evropska nedjelja e-vještina (eSkills week) obilježava se od 9. do 13. marta ove godine, pod sloganom Digitalne vještine za zapošljavanje (eSkills for Jobs). Nedjelja e-vještina obilježava se svake godine u organizaciji Evropske komisije, kroz mobilizaciju svih društvenih aktera u cilju informisanja mladih ljudi kako da steknu digitalne vještine i pronađu posao u digitalnoj ekonomiji.

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije obilježiće "Nedelju e-vještina" organizovanjem ECDL online obuke.

Svim zainteresovanim kandidatima koji se za dobijanje ECDL certifikata prijave preko portala elektronske uprave u periodu od 9. do 22. marta biće obezbijeđene besplatne ECDL online obuke, kao i 40% niže cijene za testiranja odnosno 50% niže cijene za ECDL profile indekse. Dakle, ECDL Start paket (korišćenje računara, obrada teksta, tabelarne kalkulacije, Internet i komunikacije) koštaće 46,50€ umjesto standardne cijene od 180€.

Za prvih 30 kandidata koji se, u toku nedjelje e-vještina, u periodu od 9. do 13. marta, prijave putem portala eUprave, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije u sardanji sa Regionalnom ECDL kancelarijom obezbijediće 30 besplatnih online obuka, testiranja i index-a po ECDL standardu.

Svi kandidati se prijavljuju preko formulara koji se nalazi na portalu eUprave, nakon obavljene obavezne registracije na ovom portalu. Dok će testiranje biti obavljeno u ECDL testnim centrima o čemu će biti dato obavještenje na portalu eUprave i kao i na internet stranici ministarstva www.mid.gov.me .

Dakle, prvih 30 prijavljenih kandidata će dobiti besplatnu online obuku, testiranje i ECDL indeks, dok će svi ostali kandidati prijavljeni u predviđenom roku dobiti besplatnu online obuku uz navedene popuste za testiranja i indekse.