RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

Saopštenje: Visokoškolci se za Program stručnog osposobljavanja mogu prijaviti do 18. novembra 2016. godine

Saopštenje: Visokoškolci se za Program stručnog osposobljavanja mogu prijaviti do 18. novembra 2016. godine Osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i koje nemaju radnog iskustva u određenom nivou obrazovanja imaju mogućnost da se do sjutra, 18. novembra, 2016. godine do ponoći, prijave za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem.

Potencijalni korisnici Programa koji su se već registrovali za učešće, odnosno prošli prvi korak, imaće mogućnost da završe postupak prijavljivanja i izaberu poslodavce, zaključno sa nedjeljom, 20. novembra do 20 sati.

Kandidati će u ovom periodu, odnosno do 20. novembra, preko svog korisničkog naloga, takođe, moći da mijenjaju izabrane preference.

Program stručnog osposobljavanja omogućava osposobljavanje kod izabranog poslodavca u periodu od devet mjeseci.

Za rad u obrazovno-vaspitnim ustanovama, odnosno osnovnim i srednjim školama, mogu se prijaviti samo visokoškolci koji su završili studije obima 240 kredita u trajanju od četiri godine, u skladu sa propisima.

Prijave se podnose preko portala e-uprave, na kojem su objavljena i uputstva za prijavu.

U realizaciju Programa stručnog osposobljavanja uključeni su Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Uprava za kadrove.

Podsjećamo, za program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem poslodavci su ove godine prijavili 9.165 mjesta, od čega 60% u privatnom sektoru i 40% u javnom sektoru