RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

Raspisan Konkurs za dodjelu studentskih kredita za studijsku 2016/2017. godinu, zahtjevi se podnose elektronskim putem

Raspisan Konkurs za dodjelu studentskih kredita za studijsku 2016/2017. godinu, zahtjevi se podnose elektronskim putem

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 3.400 studentskih kredita za studijsku 2016/2017. studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja.

Od ukupnog broja studentskih kredita predviđenih za studijsku 2016/2017. godinu, 850 kredita će biti dodijeljeno studentima prve godine osnovnih studija i to: 770 kredita studentima prve godine osnovnih studija koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori i 90 kredita studentima prve godine osnovnih studija na ustanovama visokog obrazovanja van Crne Gore i 2.550 kredita studentima starijih godina studija i to: 2.290 kredita studentima starijih godina studija koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori i 250 kredita studentima starijih godina koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja van Crne Gore.

Pravo na studentski kredit mogu ostvariti studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Od ove godine prijava za dodjelu studenskih kredita za studente koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori podnosi se isključivo elektronski preko Portala elektronske uprave, na adresu: www.euprava.me

Studenti koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja van Crne Gore, pored zahtjeva koji se podnosi elektronskim putem, dostavljaju i u papirnoj formi dokumenta.

Rok za podnošenje zahtjeva elektronski preko Portala eUprave za sve korisnike je od 1. septembra do 21. oktobra 2016. godine.

Tekst Konkursa možete preuzeti OVDJE.

Uputstvo za elektronsko podnošenje zahtjeva za dodjelu studentskog kredita možete preuzeti OVDJE.