РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Претраживање

еСкиллс

ЕЦДЛ

Региструјте се на портал еУправе и искористите право на попусте за стицање европског сертификата!

У оквиру кампање дигиталне писмености „ЕЦДЛ Караван“, Министарство за информационо друштво и телекомуникације пружа могућност грађанима Црне Горе да провјере и унаприједе своје информатичке вјештине. Корисници пријављени на портал еУправе могу бесплатно тестирати своје информатичке вјештине преко комбинованог ЕЦДЛ теста: 


Бесплатна провјера информатичких вјештина по ЕЦДЛ стандарду

До 31.12.2015. свим заинтересованима доступан је еСкиллс пакет, по цијени од 46,50 ЕУР + ПДВ.

еСкиллс пакет обухвата бесплатну онлајн обуку, ЕЦДЛ индеx и полагање за старт модуле, чија је цијена у оквиру овог пакета умањена за 75%.

ЕЦДЛ пакет

Шта је ЕЦДЛ? ЕЦДЛ је европски стандард информатичке едукације подржан од стране челних европских институција и привреде. Са мрежом у 150 земаља ЕЦДЛ је данас најраспрострањенији стандард информатичке обуке у свијету, са програмом и тестовима идентичним у свим земљама, па је самим тим сертификат признат независно од тога гдје је стечен.

Које модуле обухвата еСкиллс пакет?

еСкиллс пакет обухвата ЕЦДЛ старт модуле, а то су:

1. Основе коришћења рачунара

2. Основе коришћења Интернета

3. Обрада текста

4. Табеларне калкулације 

Коме је ЕЦДЛ намијењен?

ЕЦДЛ је потребан свима који желе да ефикасније обављају свакодневне послове, траже запослење или желе даљи напредак у каријери. Као такав намијењен је студентима, економистима, правницима, љекарима, наставницима, руководиоцима, запосленима како у јавном, тако и приватном сектору.

Електронска анкета на Порталу еУправе

Министарство за информационо друштво и телекомуникације је обезбједило могућност да грађани анонимно попуне Анкету “Информисаност и став грађана о услугама које пружају државни органи” на Порталу еУправе.

Циљ анкете  је да се обезбиједе повратне информације које ће се користити у даљем развоју Портала еУправа са једне стране, као и да се информишу и упознају грађани са радом и намјеном Портала еУправа са друге стране. 

На основу резултата анкетираних корисника дефинисаће се смјернице како би Портал учинили ефикаснијим, свеобухватнијим и ближим корисницима, односно  грађанима и привреди.

Да бисте покренули анкету кликните ОВДЈЕ.


Више информација:

www.ецдл.рс

www.ецдлфор.ме