РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање
Анкета

У којој мјери се слажете да ће пружање услуге електронским путем смањити редове чекања?


Јавни позив за спровођење јавне расправе за израду Нацрта Закона о прекограничним енергетским инфраструктурним пројектима.

На основу чл. 14 и 15 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), Министарство економије упућује


ЈАВНИ ПОЗИВ 

За спровођење јавне расправе за израду Нацрта Закона о прекограничним енергетским инфраструктурним пројектима.

Овим законом ће се транспоновати Регулатива (ЕУ) бр. 347/2013 Европског парламента и Савјета од 17. априла 2013. године о смјерницама за трансевропску енергетску инфраструктуру, а што је обавеза Црне Горе као уговорне стране Енергетске заједнице и кандидата за чланство у Европској унији.
Овим законом уредиће се начин и услови за реализацију прекограничних енергетских инфраструктурних пројеката, расподјела трошкова и подстицаји који се додјељују за ове пројекте, као и друга питања од значаја за реализацију ових пројеката.

Рок за достављање примједби, предлога и сугестија је двадесет дана од дана објављивања овог позива.

Програм јавне расправе дат је на обрасцу прописаном Уредбом о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), који можете преузети овдје.

Закон о прекограничним енергетским инфраструктурним пројектима са образложењем и РИА обрасцем можете преузети овдје.

Достављање примједби, предлога и сугестија врши се на образцу прописаном Уредбом о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), који можете преузети овдје.



Коментари / Сакриј коментаре

Морате бити пријављени да бисте коментарисали!