RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

XVIII Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST 2011

XVIII Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST 2011 XVIII Festival informatičkih dostignuća – INFOFEST 2011, održaće se u hotelu „Maestral“ u Miločeru, od 2. do 8. oktobra. Ovogodišnji slogan INFOFEST-a je „Ispit zrelosti“.

Osnovna asocijacija slogana ukazuje da je odnos prema savremenim informacionim i komunikacionim tehnologijama „ispit zrelosti” svakog društva koje želi prosperitetnu budućnost.

 

Svoje razvojne rezultate, tržišne planove i uspješne projekte prezentiraće svjetski tehnološki lideri (Microsoft, Hewlett Packard, Cisko Systems, Erisccon NT, SAP...), najznačajnije regionalne ICT kompanije (Asseco, Saga, Čikom, MFC „Mikrokomerc“, SBS, e-Smart Systems, Datatek, S&T, Telegroup, MDS, IT Excellence, ASW, Energodata, SRC.SI, Žejn, Fujitsy, ABBYY...), telekomunikacioni provajderi Telenor i Crnogorski Telekom, zatim Zavod za statistiku Crne Gore i Pošta Crne Gore, Radio-difuzni centar Crne Gore, Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Agencija za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore i mnogi drugi.

 

Ovogodišnji „INFOFEST Parlament“ posvećen je temi „Informaciono društvo kao faktor pridruživanja Evropskoj Uniji“. U diskusiji će učestvovati predstavnici resornih ministarstava zemalja regiona, Evropske Unije, ali i predstavnici ICT sektora i akademske javnosti.

 

Na Festivalu će se održati i IX Međunarodna konferencija regulatornih tijela u oblasti elektronskih komunikacija, pod nazivom „Aktuelna pitanja u regulaciji sektora elektronskih komunikacija“. Kao i prethodnih godina, organizator ove konferencije je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore.

 

U programu je i nekoliko specijalnih sadržaja – tematskih konferencija:

  1. Okrugli sto O društvenim mrežama;

  2. Savjetovanje poštanskih uprava regiona na temu „Novi elektronski servisi u funkciji tržišnog poslovanja pošte“

  3. Seminar o IPA i stukturnim fondovima Evropske unije.

 

Po tradiciji i ove godine će se, u okviru festivalske forme “Autorski radovi”, predstaviti 25 autora najuspješnijih radova. U saradnji sa Zavodom za statistiku Crne Gore, organizator je omogućio da više od 200 studenata crnogorskih univerziteta besplatno učestvuje na INFOFEST-u i iskoristi ovu jedinstvenu priliku za sticanje novih znanja.

 

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije INFOFEST tretira kao centralno mjesto za predstavljanje realizovanih projekata i najavu novih. Tako će biti i ove godine. Na Festivalu će biti predstavljeni projekti nagrađeni u akciji “10 za 10”, a biće uručeni i ICT certifikati polaznicima Kampa za mlade informatičare, što su takođe projekti koje realizuje Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije. Prezentacija Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, pod nazivom „Sigurnim korakom ka digitalnoj Crnoj Gori“ održaće se u srijedu, 5. oktobra, u Kongresnoj sali hotela „Maestral“ u Miločeru, sa početkom u 16:15 časova.

 

Pomenimo da će, po tradiciji INFOFEST dešavanja obogatiti brojni animativni sadržaji, koji doprinose inspirativnoj radnoj atmosferi.

Organizatori INFOFEST-a su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i konsultantska kompanija Biznis Link iz Beograda.

 

Programska satnica ovogodišnje manifestacije koju je objavio organizator Festivala informatičkih dostignuća - INFOFEST 2011.