РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

XВИИИ Фестивал информатичких достигнућа – ИНФОФЕСТ 2011

XВИИИ Фестивал информатичких достигнућа – ИНФОФЕСТ 2011 XВИИИ Фестивал информатичких достигнућа – ИНФОФЕСТ 2011, одржаће се у хотелу „Маестрал“ у Милочеру, од 2. до 8. октобра. Овогодишњи слоган ИНФОФЕСТ-а је „Испит зрелости“.

Основна асоцијација слогана указује да је однос према савременим информационим и комуникационим технологијама „испит зрелости” сваког друштва које жели просперитетну будућност.

 

Своје развојне резултате, тржишне планове и успјешне пројекте презентираће свјетски технолошки лидери (Мицрософт, Хеwлетт Пацкард, Циско Сyстемс, Ерисццон НТ, САП...), најзначајније регионалне ИЦТ компаније (Ассецо, Сага, Чиком, МФЦ „Микрокомерц“, СБС, е-Смарт Сyстемс, Дататек, С&Т, Телегроуп, МДС, ИТ Еxцелленце, АСW, Енергодата, СРЦ.СИ, Жејн, Фујитсy, АББYY...), телекомуникациони провајдери Теленор и Црногорски Телеком, затим Завод за статистику Црне Горе и Пошта Црне Горе, Радио-дифузни центар Црне Горе, Фонд за здравствено осигурање Црне Горе, Агенција за љекове и медицинска средства Црне Горе и многи други.

 

Овогодишњи „ИНФОФЕСТ Парламент“ посвећен је теми „Информационо друштво као фактор придруживања Европској Унији“. У дискусији ће учествовати представници ресорних министарстава земаља региона, Европске Уније, али и представници ИЦТ сектора и академске јавности.

 

На Фестивалу ће се одржати и ИX Међународна конференција регулаторних тијела у области електронских комуникација, под називом „Актуелна питања у регулацији сектора електронских комуникација“. Као и претходних година, организатор ове конференције је Агенција за електронске комуникације и поштанску дјелатност Црне Горе.

 

У програму је и неколико специјалних садржаја – тематских конференција:

  1. Округли сто О друштвеним мрежама;

  2. Савјетовање поштанских управа региона на тему „Нови електронски сервиси у функцији тржишног пословања поште“

  3. Семинар о ИПА и стуктурним фондовима Европске уније.

 

По традицији и ове године ће се, у оквиру фестивалске форме “Ауторски радови”, представити 25 аутора најуспјешнијих радова. У сарадњи са Заводом за статистику Црне Горе, организатор је омогућио да више од 200 студената црногорских универзитета бесплатно учествује на ИНФОФЕСТ-у и искористи ову јединствену прилику за стицање нових знања.

 

Министарство за информационо друштво и телекомуникације ИНФОФЕСТ третира као централно мјесто за представљање реализованих пројеката и најаву нових. Тако ће бити и ове године. На Фестивалу ће бити представљени пројекти награђени у акцији “10 за 10”, а биће уручени и ИЦТ цертификати полазницима Кампа за младе информатичаре, што су такође пројекти које реализује Министарство за информационо друштво и телекомуникације. Презентација Министарства за информационо друштво и телекомуникације, под називом „Сигурним кораком ка дигиталној Црној Гори“ одржаће се у сриједу, 5. октобра, у Конгресној сали хотела „Маестрал“ у Милочеру, са почетком у 16:15 часова.

 

Поменимо да ће, по традицији ИНФОФЕСТ дешавања обогатити бројни анимативни садржаји, који доприносе инспиративној радној атмосфери.

Организатори ИНФОФЕСТ-а су Министарство за информационо друштво и телекомуникације и консултантска компанија Бизнис Линк из Београда.

 

Програмска сатница овогодишње манифестације коју је објавио организатор Фестивала информатичких достигнућа - ИНФОФЕСТ 2011.