RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

„Prvi izazov: Dobrodošli u Crnu Goru“

„Prvi izazov: Dobrodošli u Crnu Goru“ Na portalu eUprave od danas možete prijaviti Vašu aplikaciju za nagradnu igru "Prvi izazov: Dobrodošli u Crnu Goru"

U cilju promocije informacionog društva i afirmacije programiranja na android platformamaMinistarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije pokrenulo je Projekat „Prvi izazov: Dobrodošli u Crnu Goru“.

Projekat se realizuje u saradnji sa renomiranom ICT kompanijom Telemont.

Razlog za pokretanje ovog Projekta je taj što je android najpopularnija mobilna platforma na svijetu, razvijena od strane Open Handset Alliance, koji čini konzorcijum 86 kompanija, predvođenih kompanijom Google.

Prema podacima za 2011. godinu, preko 50% smart telefona je na Android platformi i proizvodi ih više svjetskih proizvođača:Samsung, LG, ZTE, Huawei, HTC, Motorola, Sony Ericsson, Asus, Cisco itd.

Glavni cilj Projekta je razvoj, odnosno promocija informacionog društva kroz upotrebu savremenih mobilnih platformi i aplikacija, ali i promocija Crne Gore, odnosno njenih turističkih i drugih potencijala.

U tom smislu, Organizator je objavio Javni poziv za izradu prezentacije Crne Gore, koja će biti operativna, odnosno dostupna, na telefonima sa android platformom. Poziv je otvoren do 10. 06. 2012. godine.

Najbolja rješenja će biti nagrađena novčanim nagradama. Nagrade su podijeljene u tri kategorije: prva nagrada 3.000 eura, druga 2.000 eura i treća 1.000 eura. Takođe, sljedećih sedam nagrađenih dobiće HTC telefone. U komunikaciji sa drugim državnim institucijama, najbolje rješenje će dobiti svoju primjenu u praksi. Treba napomenuti da će realizaciju Projekta, kao i njegovu kasniju implementaciju, pratiti odgovarajuća marketinška i PR kampanja, što smatramo posebno značajnim za afirmaciju autora i njihovih rješenja.

Pristigle radove će ocjenjivati Komisija, imenovana od strane Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, u čijem sastavu su ugledni stručnjaci iz oblasti ICT-a, na čelu sa dr Milicom Vukotić, dekanom Fakulteta za informacione tehnologije na Univerzitetu Donja Gorica.

Prvi izazov_Javni poziv.pdf