РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

САОПШТЕЊЕ: Објављен Јавни позив за учешће у програму стручног оспособљавања

Програм стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем, сходно прописима, организоваће се по четврти пут, за 2015/2016. годину.

Програм стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем, сходно прописима, организоваће се по четврти пут, за 2015/2016. годину. Право на стручно оспособљавање имају лица са стеченим високим образовањем која немају радно искуство у одређеном нивоу образовања и на евиденцији су Завода за запошљавање.

Послодавци приватног и јавног сектора, који обављају дјелатност на територији Црне Горе, пријаву подносе у периоду од 21. септембра до 21. октобра текуће године, након чега ће бити објављен позив за будуће кориснике Програма.

Стручно оспособљавање корисника траје девет мјесеци и признаје се као радно искуство у трајању од 12 мјесеци и као услов за полагање одговарајућег стручног испита са стеченим високим образовањем.

Циљ Програма је да олакша прелазак младих из свијета образовања у свијет рада кроз пружање могућности за додатно стицање знања, вјештина и компетенција којима ће одговорити тржишту рада. Програм треба да допринесе и смањењу незапослености младих, са којим се сусријеће читава Европа, као и да пружи смјернице установама високог образовања у конципирању уписне политике.