RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

Održan ECDL - karavan digitalne pismenosti u Pljevljima

„ECDL- karavan digitalne pismenosti“ održan je danas u Pljevljima u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

 „ECDL- karavan digitalne pismenosti“ održan je danas u Pljevljima u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije. 

 

 Na terasi hotela „Pljevlja“ postavljeni su štandovi gdje su zainteresovani građani, uz pomoć ECDL timova koji su im bili na raspolaganju, mogli da provjere svoje informatičko znanje po ECDL standardu i da, ukoliko se prijave putem portala eUprave ostvare popuste na online obuku i sertifikat.

Na prezentaciji u Skupštini opštine o važnosti digitalne pismenosti i digitalne kulture u lokalnoj samoupravi, lokalnim javnim ustanovama i preduzećima, kao i promociji usluga koje pruža portal eUprava i ECDL-a kao standarda digitalne pismenosti, govorio je Stevan Ljumović, generalni direktor direktorata za razvoj eUprave.

 

Službenicima, koji su uspješno prošli obuku, dodijeljeni su ECDL sertifikati na prezentaciji.

 

U organizaciju ECDL karavana u Pljevljima su se uključile kompanije Elipsa, Čikom i Digit Montenegro. Projekat su podržali hotel „Pljevlja“ i kompanija M:tel.

 

„ECDL- karavan digitalne pismenosti“ od Pljevalja kreće svoj put prema ostalim opštinama u Crnoj Gori, Podgorici, Budvi, Tivtu, Kotoru, Andrijevici, Baru, Plužinama, Rožajama, Kolašinu, Mojkovcu, a realizuje se u saradnji sa Regionalnom ECDL kancelarijom i ECDL test centrima u Crnoj Gori