РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - Кампања Буди одговоран

Уведен нови начин гласаја за пројекте од друштвеног значаја у оквиру треће фазе кампање „Буди одговоран. Од тебе зависи. Сива економија 0%”

Пројектни тим кампање „Буди одговоран. Од тебе зависи. Сива економија 0%» обавјештава јавност да ће од данас, 1. Октобра, бити у функцији систем гласања за пројекте од општег друштвеног значаја. Сви грађани/ке ће моћи, поред већ постојећих инфо пунктова широм Црне Горе, да гласају преко линка www.будиодговоран.ме  , којем се може приступити и путем wеб портал Буди одговоран. Приликом гласања на наведени начин није неопходно и пријавити неправилност у области сиве економије. У складу са успостављеним правилима, уз обавезну регистрацију, грађани/ке ће преко портала моћи да гласају један пут за неки од једанаест пројеката са листе предлога.

Нови начин гласања уведен је уважајући сугестије добијене у комуникацији са грађанима, али и кроз детаљне анализе јавног мњења, а у циљу поједностављивања процедура, постизања веће транспарентности цјелокупног процеса гласања, као и онемогућавања евентуалних злоупотреба и несавјесног поступања.

До сада су на инфо пунктовима гласали грађани Никшића, Жабљака, Котора, Тивта, Бара и Улциња и гласање ће бити настављено према сљедећем распореду:

- Мојковац и Колашин, субота и недјеља, 3 и 4. октобар 2015. године,

- Херцег Нови, субота, 10. октобар 2015. године,

- Будва, недјеља, 11. октобар 2015. године,

- Беране и Бијело Поље, субота и недјеља, 17 и 18. октобар 2015. године,

- Подгорица, субота, 5. децембар 2015. године.

Прецизно вријеме и мјеста инфо пунктова по градовима, пројектни тим ће објављивати благовремено, путем налога Буди одговоран на друштвеним мрежама Фацебоок и Тwиттер, као и путем веб странице www.будиодговоран.ме .

Подсјећамо грађане/ке да неправилности у области сиве економије и даље могу пријављивати путем wеб, Андроид и иОС апликације “Буди одговоран”, позивањем кол-центара Пореске управе (19707) и Управе за инспекцијске послове (080 555 555), те да од сада могу и претраживати пријаве које су доставили и пратити статус поступања по истима користећи редни број пријаве. 

Пројектни тим континуирано ради на проширењу и јачању функционалности портала Буди одговоран, те је најновијим измјенама грађанима омогућено да дају приговор уколико на пријаву коју су доставили није одговорено у законском року, као и сугестије за унапређење рада пројектног тима и служби надлежних за поступање по пријавама.

Кампања “Буди одговоран. Од тебе зависи. Сива Економија 0%” реализује се у оквиру пројекта “Укључивање грађана у борбу против сиве економије” који се спроводи у сарадњи Владе Црне Горе, Електротехничког факултета у Подгорици и Канцеларије Програма Уједињених нација за развој (УНДП).