RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

Pravo na studentski kredit ostvario 3.451 student

Pravo na studentski kredit ostvario 3.451 student Pravo na studentski kredit u studijskoj 2016/2017. godini ostvario je 3.541 student osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja shodno uslovima Konkursa koji je raspisan 12. jula ove godine. Na Konkurs se prijavilo 5.288 studenata, a pravo na kredit su otvarili studenti shodno utvrđenim kriterijumima Konkursa koji su se odnosili na bolji uspjeh u prethodnoj godini školovanja, odnosno veći indeks uspjeha u prethodnoj godini studija.

Pravo na studentski kredit u studijskoj 2016/2017. godini ostvario je 3.541 student osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja shodno uslovima Konkursa koji je raspisan 12. jula ove godine. Na Konkurs se prijavilo 5.288 studenata, a pravo na kredit su otvarili studenti shodno utvrđenim kriterijumima Konkursa koji su se odnosili na bolji uspjeh u prethodnoj godini školovanja, odnosno veći indeks uspjeha u prethodnoj godini studija.

Isplata studentskih kredita počeće krajem decembra, a rata studentskog kredita iznosi od 37,00 eura do 53,00 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija.

Studenti koji su ranijih godina primali studentski kredit, a za studijsku 2016/2017. godine su ponovo ostvarili ovo pravo, ne treba da dostavljaju dodatnu dokumentaciju, dok studenti koji prvi put ostvaruju pravo na studentski kredit moraju dostaviti formulare ugovora, mjenicu i podatke o žirantu.

Studenti koji formulare ugovora, mjenicu i podatake o žirantu dostave do 9. decembra, biće isplaćeni do kraja decembra 2016. godine, dok oni koji dokumentaciju dostave poslije 9. decembra, biće isplaćeni sa sljedećom mjesečnom isplatom studentskih kredita.


Rang liste studenata koji su ostvarili pravo na studentski kredit možete preuzeti na stranici Ministarstva prosvjete.