РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Право на студентски кредит остварио 3.451 студент

Право на студентски кредит остварио 3.451 студент Право на студентски кредит у студијској 2016/2017. години остварио је 3.541 студент основних и специјалистичких академских и примијењених студија установа високог образовања сходно условима Конкурса који је расписан 12. јула ове године. На Конкурс се пријавило 5.288 студената, а право на кредит су отварили студенти сходно утврђеним критеријумима Конкурса који су се односили на бољи успјех у претходној години школовања, односно већи индекс успјеха у претходној години студија.

Право на студентски кредит у студијској 2016/2017. години остварио је 3.541 студент основних и специјалистичких академских и примијењених студија установа високог образовања сходно условима Конкурса који је расписан 12. јула ове године. На Конкурс се пријавило 5.288 студената, а право на кредит су отварили студенти сходно утврђеним критеријумима Конкурса који су се односили на бољи успјех у претходној години школовања, односно већи индекс успјеха у претходној години студија.

Исплата студентских кредита почеће крајем децембра, а рата студентског кредита износи од 37,00 еура до 53,00 еура у зависности од године студија и просјечне оцјене из претходне године студија.

Студенти који су ранијих година примали студентски кредит, а за студијску 2016/2017. године су поново остварили ово право, не треба да достављају додатну документацију, док студенти који први пут остварују право на студентски кредит морају доставити формуларе уговора, мјеницу и податке о жиранту.

Студенти који формуларе уговора, мјеницу и податаке о жиранту доставе до 9. децембра, биће исплаћени до краја децембра 2016. године, док они који документацију доставе послије 9. децембра, биће исплаћени са сљедећом мјесечном исплатом студентских кредита.


Ранг листе студената који су остварили право на студентски кредит можете преузети на страници Министарства просвјете.