РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Почео упис у вртиће: доступна услуга електронског уписа за подгоричке вртиће

Почео упис у вртиће: доступна услуга електронског уписа за подгоричке вртиће Обавјештавамо заинтересоване родитеље/старатеље и укупну јавност да упис у већину предшколских установа почиње данас, 15. маја и трајаће до 1. јуна. За упис у подгоричке вртиће преко портала еУправе од ове године доступна је услуга електронског уписа дјеце која су већ похађала предшколску установу (обнављање уписа).

Услуга електронског уписа представља пилот пројекат Министарства просвјете и Министарства јавне управе која се односи на обнављање уписа дјеце у подгоричке вртиће.

Коришћењем електронског сервиса родитељии/старатељи путем портала еУправе - www.еуправа.ме (Упис дјеце у предшколске установе у Подгорици) могу попунити захтјев за обнављење уписа, одштампати га и доставити у васпитну јединицу коју дијете похађа.

Предност електронског уписа је и обавјештавање родитеља/старатеља, путем е-маила о распореду дјеце у васпитне групе.

Приликом уписа дјеце у вртиће потребно је руководити се принципом једнаких шанси и омогућити свој заинтересованој дјеци да буду уписана у јавне предшколске установе.

Министарство просвјете у фокус цјелокупног система раног и предшколског васпитања и образовања ставља најбољи интерес дјеце и потребе родитеља. Самим тим стварамо услове да приоритет у предшколском образовању буду њега, исхрана, безбједност и квалитет васпитно-образовног рада.