RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

Besplatan bežični internet

Besplatan bežični internet Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije u tehničkoj saradnji sa kompanijom MNNews je u Podgorici realizovalo projekat “Besplatan internet”.

Besplatan internet pristup dostupan je od 2. juna na tri lokacije u Podgorici : na Trgu Repubilike, Rimskom trgu i na platou ispred Gimnazije “Slobodan Škerović”. Kako je najavljeno iz MIDIT-a i kompanije MNNews ,ovaj projekat se neće zaustaviti na ovome, već se planira širenje usluge besplatnog bežičnog interneta u još nekoliko opština, posebno na sjeveru Crne Gore. Na svim lokacijama gdje je sada dostupan besplatan bežični internet moguć je pristup samo osnovnim servisima interneta, što podrazumijeva korišćenje weba i servisa elektronske pošte , ali ne i mogućnost preuzimanja sadržaja sa interneta, servise kao što su Skype, Torrent …

Pored besplatnog interneta, kompanija MNNews i MIDIT će uskoro svim građanima Crne Gore ponuditi i besplatne e-mail adrese.

Savjetnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije Dejan Abazović je rekao da će MIDIT uskoro krenuti u novi projekat koji se zove “Wireless Montenegro”. Ovim projektom planira se da bežičnim signalom bude pokrivena cijela Crna Gora . MIDIT je prihvatilo ponudu austrijske grupacije EOSS, kao ponuđača za zajedničko ulaganje u ovaj projekat.