РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Бесплатан бежични интернет

Бесплатан бежични интернет Министарство за информационо друштво и телекомуникације у техничкој сарадњи са компанијом МННеwс је у Подгорици реализовало пројекат “Бесплатан интернет”.

Бесплатан интернет приступ доступан је од 2. јуна на три локације у Подгорици : на Тргу Репубилике, Римском тргу и на платоу испред Гимназије “Слободан Шкеровић”. Како је најављено из МИДИТ-а и компаније МННеwс ,овај пројекат се неће зауставити на овоме, већ се планира ширење услуге бесплатног бежичног интернета у још неколико општина, посебно на сјеверу Црне Горе. На свим локацијама гдје је сада доступан бесплатан бежични интернет могућ је приступ само основним сервисима интернета, што подразумијева коришћење wеба и сервиса електронске поште , али не и могућност преузимања садржаја са интернета, сервисе као што су Скyпе, Торрент …

Поред бесплатног интернета, компанија МННеwс и МИДИТ ће ускоро свим грађанима Црне Горе понудити и бесплатне е-маил адресе.

Савјетник министра за информационо друштво и телекомуникације Дејан Абазовић је рекао да ће МИДИТ ускоро кренути у нови пројекат који се зове “Wирелесс Монтенегро”. Овим пројектом планира се да бежичним сигналом буде покривена цијела Црна Гора . МИДИТ је прихватило понуду аустријске групације ЕОСС, као понуђача за заједничко улагање у овај пројекат.