RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

eSkills

ECDL

Registrujte se na portal eUprave i iskoristite pravo na popuste za sticanje evropskog sertifikata!

U okviru kampanje digitalne pismenosti „ECDL Karavan“, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije pruža mogućnost građanima Crne Gore da provjere i unaprijede svoje informatičke vještine. Korisnici prijavljeni na portal eUprave mogu besplatno testirati svoje informatičke vještine preko kombinovanog ECDL testa: 


Besplatna provjera informatičkih vještina po ECDL standardu

Do 31.12.2015. svim zainteresovanima dostupan je eSkills paket, po cijeni od 46,50 EUR + PDV.

eSkills paket obuhvata besplatnu onlajn obuku, ECDL index i polaganje za start module, čija je cijena u okviru ovog paketa umanjena za 75%.

ECDL paket

Šta je ECDL? ECDL je evropski standard informatičke edukacije podržan od strane čelnih evropskih institucija i privrede. Sa mrežom u 150 zemalja ECDL je danas najrasprostranjeniji standard informatičke obuke u svijetu, sa programom i testovima identičnim u svim zemljama, pa je samim tim sertifikat priznat nezavisno od toga gdje je stečen.

Koje module obuhvata eSkills paket?

eSkills paket obuhvata ECDL start module, a to su:

1. Osnove korišćenja računara

2. Osnove korišćenja Interneta

3. Obrada teksta

4. Tabelarne kalkulacije 

Kome je ECDL namijenjen?

ECDL je potreban svima koji žele da efikasnije obavljaju svakodnevne poslove, traže zaposlenje ili žele dalji napredak u karijeri. Kao takav namijenjen je studentima, ekonomistima, pravnicima, ljekarima, nastavnicima, rukovodiocima, zaposlenima kako u javnom, tako i privatnom sektoru.

Elektronska anketa na Portalu eUprave

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije je obezbjedilo mogućnost da građani anonimno popune Anketu “Informisanost i stav građana o uslugama koje pružaju državni organi” na Portalu eUprave.

Cilj ankete  je da se obezbijede povratne informacije koje će se koristiti u daljem razvoju Portala eUprava sa jedne strane, kao i da se informišu i upoznaju građani sa radom i namjenom Portala eUprava sa druge strane. 

Na osnovu rezultata anketiranih korisnika definisaće se smjernice kako bi Portal učinili efikasnijim, sveobuhvatnijim i bližim korisnicima, odnosno  građanima i privredi.

Da biste pokrenuli anketu kliknite OVDJE.


Više informacija:

www.ecdl.rs

www.ecdlfor.me