РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Претраживање

Стручно оспособљавање лица са стеченим високим образовањем

САОПШТЕЊЕ 01.12.2020. године: Објављен списак високошколаца који су добили шансу у другом кругу, да се стручно оспособљавају током 2021. године
Пријављивање за Програм стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем је завршено, а након другог круга, још 96 свршених високошколаца је добило послодавца, док је 202 остало без послодавца, усљед некомпатибилности потреба корисника и тражње послодаваца.
Списак корисника којима су додијељени послодавци у другом кругу можете преузети ОВДЈЕ
  
САОПШТЕЊЕ 25.11.2020. године: Сјутра почиње други круг Програма стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем 

Сви потенцијални корисници Програма стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем који су након првог круга електронског повезивања послодаваца и корисника остали без мјеста за стручно оспособљавање, односно послодавца, имају могућност да кроз други круг Програма, који ће бити отворен у периоду од четвртка 26. новембра од 9 сати до недјеље 29. новембра до поноћи, бирају неког од преосталих послодаваца преко портала еУправе.
Такође, корисници који су успјешно пријављени на Програм стручног оспособљавања, а нијесу окончали пријаву, одабир послодавца могу извршити путем Портала еУправе на страници Програма стручног оспособљавања.
Право на учешће у другом кругу имају само већ пријављена лица, односно њих 293, који у првом кругу нијесу добили послодавца, односно који нису окончали пријаву.
Након првог позива 3.165 високошколаца је добило прилику да се стручно оспособљава код неког од изабраних послодаваца.
 
САОПШТЕЊЕ 24.11.2020.године: Објављен списак високошколаца који су добили шансу у првом кругу, да се стручно оспособљавају током 2021. године

У складу са утврђеном динамиком реализације Програма стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем на порталу еУправа објављен је списак од 3.165 корисника Програма којима су, на основу успјеха на основним студијама и личног избора, додијељени Послодавци, код којих ће почев од 15. јануара 2021. године обавити деветомјесечно стручно оспособљавање. Корисници ће у току стручног оспособљавања примати накнаду у износу од 50% просјечне зараде у Црној Гори за претходну годину. Списак корисника којима су додијељени послодавци можете преузети ОВДЈЕ.
  
ДОКУМЕНТАЦИЈА:
Јавни позив ЗЗЗ.доцx
Јавни позив УЗК 2020.доцx
ИЗВЈЕШТАЈ О ОБАВЉАЊУ СТРУЧНОГ ОСПОСОБЉАВАЊА.доц
ОБРАЗАЦ 1 _ПРИЈАВА ПОСЛОДАВЦА.доц
Кораци у имплементацији програма струцног способљавања.пдф


АДМИНИСТРАТОРИ ПОРТАЛА еУПРАВЕ

(за сва техничка питања и евентуалне проблеме приликом електронског пријављивања)

е-маил: еуправа@мју.гов.меЗАВОД ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ 
Зденка Ивановић, телефон: (+382) 20 405 281, емаил:
зденка.ивановиц@зззцг.ме; Верица Поповић, телефон: (382) 20 406 823, емаил: верица.поповиц@зззцг.ме

УПРАВА ЗА КАДРОВЕ 
Анита Љуцовић тел.бр. 020/202-291, е-маил:
анита.љуцовиц@узк.гов.ме 
Биљана Петровић - Недовић тел.бр. 020/202-291, е-маил:
биља.недовиц@узк.цо.ме

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ 

Милица Жижић, телефон: (+382) 20 410 133, емаил: милица.зизиц@мпс.гов.ме