РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Министарство науке објавило на Порталу еУправе АНКЕТУ: Како бисте унаприједили законски оквир за активности истраживања, иновација, високих технологија и услуга базираних на знању?

Министарство науке објавило на Порталу еУправе АНКЕТУ: Како бисте унаприједили законски оквир за активности истраживања, иновација, високих технологија и услуга базираних на знању? У складу са дефинисаним циљевима Стратегије паметне специјализације Црне Горе као и Програма подстицања иновативних стартапова, Министарство науке је покренуло анкету како би прикуплио мишљења, информације и сугестије о правцу будућих прописа који се тичу креирања подстицајног амбијента за истраживања, иновације, високе технологије и услуге базиране на знању - нарочито у сектору привреде.

У складу са Стратегијом паметне специјализације Црне Горе 2019-2024, Циљ ВИИ 5. Побољшање оквирних услова за иновативни еко-систем;

У складу са Програмом подстицања иновативних стартапова 2019-2021, Оперативни циљ 3: “Финансирање и приступ капиталу” (Путем финансијских и фискалних инструмената усмјеравати пословне субјекте ка дјелатности истраживања и иновација и финансирању иновативних стартапова);

Министарство науке покреће процес консултовања јавности у циљу прикупљања мишљења, информација и сугестија о правцу будућих прописа, како би они у највећој могућој мјери одражавали потребе корисника, имајући у виду жељене циљеве политика као и могућности нашег правног система, а у складу са принципима добре јавне управе.

Општи циљ планираних законских измјена јесте снажније усмјеравање Црне Горе ка економији знања, што подразумијева повећање свих улазних инпута у ову дјелатност (људи, капитала и знања и идеја), посебно у сектору привреде, као и њихову ефикасну интеракцију.

Молимо вас да одговорите на питања из анкете, дајући што више детаља, могућа упоредна искуства других земаља, али имајући у виду практичну изводљивост и могућности имплементације предложених мјера у Црној Гори, као и равнотежу бенефита на страни привреде и на страни државе.

Анкета је отворена до 21. јула 2019.

Анкети можете приступити преко портала е-Управе, ОВДЈЕ

За приступ анкети потребно је да се региструјете на порталу е-Управе.