РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Информација поводом промјене алгоритма у Гоогле претраживачу

Министарство за информационо друштво и телекомуникације обавјештава органе државне управе, јединице локалне самоуправе и власнике црногорских сајтова да од 21. априла 2015. године Гоогле покреће нови алгоритам за рангирање садржаја.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације обавјештава органе државне управе, јединице локалне самоуправе и власнике црногорских сајтова да од 21. априла 2015. године Гоогле покреће нови алгоритам за рангирање садржаја. Дакле, сајтови који немају адекватну мобилну верзију сајта, претрпјеће промјене у рангирању кад је Гоогле у питању. Наиме, Гоогле има за циљ да олакша корисницима мобилних уређаја приступ wеб сајтовима који су оптимизовани и за употребу на том уређају.

Имајући у виду да постоји више од 1,5 милијарди мобилних интернет корисника широм свијета и око 80 одсто интернет корисника преко смарт телефона, Гоогле је понудио “алат” преко којег можете тестирати да ли је ваш сајт “Мобиле-Фриендлy” (хттпс://www.гоогле.цом/wебмастерс/тоолс/мобиле-фриендлy/, на начин што је у понуђено поље потребно унијети линк сајта који желите тестирати). Након истека предвиђеног рока за прилагођавање сајтова новом алгоритму, Гоогле ће све оне сајтове који не пролазе “Мобиле-Фриендлy” тестирање, учинити мање видљивим у односу на оне који су добро позиционирани, односно који су успјешно прошли тестирање.

Гоогле континуирано ради на ажурирању својих алгоритама како би задовољио потребе корисника, тј. како би корисници добили оптималан приказ онога шта претражују без обзира који уређај користе.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације препоручује да се сви сајтови, посебно комерцијално-промотивног крактера, што прије прилагоде мобилним уређајима како не би изгубили или нарушили своју "позицију" на Гоогле страницама.
Више детаља можете наћи на: хттп://дигитализуј.ме/2015/03/гоогле-алгоритам-црногорски-сајтови/.