РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Одржан ЕЦДЛ - караван дигиталне писмености у Беранама и Андријевици

„ЕЦДЛ - караван дигиталне писмености“ одржан је данас у Беранама и Андријевици у организацији Министарства за информационо друштво и телекомуникације.

„ЕЦДЛ - караван дигиталне писмености“ одржан је данас у Беранама и Андријевици у организацији Министарства за информационо друштво и телекомуникације.

У оквиру кампање „ЕЦДЛ- караван дигиталне писмености“ одржан је интернет стреет у пословном центру „Европа“ у Беранама, гдје су заинтересовани грађани били у прилици да уз помоћ ЕЦДЛ тимова који су им били на располагању, провјере своје информатичко знање по ЕЦДЛ стандарду и да, уколико се пријаве путем портала еУправе остваре попусте на онлине обуку и сертификат.

О важности дигиталне писмености и дигиталне културе у локалној самоуправи, локалним јавним установама и предузећима, као и промоцији услуга које пружа портал еУправа и ЕЦДЛ-а као стандарда дигиталне писмености, говорио је Стеван Љумовић, генерални директор Директората за развој еУправе. Док су ученици средњих школа могли да провјере своје информатичко знање у тест центру ОШ „Радомир Митровић“.

И у Андријевици је организована провјера информатичког знање по ЕЦДЛ стандарду за ученике Средње мјешовите школе.

У организацију ЕЦДЛ каравана у Беранама и Андријевици су се укључиле компаније Чиком, Дигит Монтенегро, М:тел и ОШ “Радомир Митровић“.

„ЕЦДЛ- караван дигиталне писмености“ креће свој пут према осталим градовима у Црној Гори, Тивту, Котору, Бару, Плужинама, Рожајама, Колашину, Мојковцу, а реализује се у сарадњи са Регионалном ЕЦДЛ канцеларијом и ЕЦДЛ тест центрима у Црној Гори.