RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

Održan ECDL - karavan digitalne pismenosti u Beranama i Andrijevici

„ECDL - karavan digitalne pismenosti“ održan je danas u Beranama i Andrijevici u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

„ECDL - karavan digitalne pismenosti“ održan je danas u Beranama i Andrijevici u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

U okviru kampanje „ECDL- karavan digitalne pismenosti“ održan je internet street u poslovnom centru „Evropa“ u Beranama, gdje su zainteresovani građani bili u prilici da uz pomoć ECDL timova koji su im bili na raspolaganju, provjere svoje informatičko znanje po ECDL standardu i da, ukoliko se prijave putem portala eUprave ostvare popuste na online obuku i sertifikat.

O važnosti digitalne pismenosti i digitalne kulture u lokalnoj samoupravi, lokalnim javnim ustanovama i preduzećima, kao i promociji usluga koje pruža portal eUprava i ECDL-a kao standarda digitalne pismenosti, govorio je Stevan Ljumović, generalni direktor Direktorata za razvoj eUprave. Dok su učenici srednjih škola mogli da provjere svoje informatičko znanje u test centru OŠ „Radomir Mitrović“.

I u Andrijevici je organizovana provjera informatičkog znanje po ECDL standardu za učenike Srednje mješovite škole.

U organizaciju ECDL karavana u Beranama i Andrijevici su se uključile kompanije Čikom, Digit Montenegro, M:tel i OŠ “Radomir Mitrović“.

„ECDL- karavan digitalne pismenosti“ kreće svoj put prema ostalim gradovima u Crnoj Gori, Tivtu, Kotoru, Baru, Plužinama, Rožajama, Kolašinu, Mojkovcu, a realizuje se u saradnji sa Regionalnom ECDL kancelarijom i ECDL test centrima u Crnoj Gori.