РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Одржана презентација у Привредној комори Црне Горе

Одржана презентација у Привредној комори Црне Горе Представници Министарства за информационо друштво и телекомуникације одржали су данас презентацију на ИИИ сједници Одбора Удружења малих и средњих предузећа и предузетника у Привредној комори Црне Горе. 

Представници Министарства за информационо друштво и телекомуникације одржали су данас презентацију на ИИИ сједници Одбора Удружења малих и средњих предузећа и предузетника у Привредној комори Црне Горе. 

На основу Акционог плана за имплементацију мјера за снижавање цијена дигиталних цертификата за 2016.годину, на првој у низу презентација Одбору, представљено је у циљу едукације и разумијевања употреба сигурног електронског пословања, као и упознавање са електронским сервисима које је Министарство за информационо друштво и телекомуникације развило на порталу еУправе.

На презентацији је наглашено да технологија дигиталних цертификата има примјену у провјери аутентичности потписника, заштити интегритета података који се преносе и непорецивости електронског потписивања документа. У Црној Гори постоје два цертификациона тијела за издавање квалификованих дигиталних цертификата и то Министарство за информационо друштво и телекомуникације,које издаје дигиталне цертификате за потребе државне управе и Пошта Црне Горе као јавно цертификационо тијело за грађане и правна лица у Црној Гори.

Док је о значају еУправе као јединственом, једноставном и кориснички пригодном приступу информацијама и корисним електронским сервисима јавне управе преко интернета за грађане, а посебно за привреднике, говорила Вања Лазаревић из Министарства за информационо друштво и телекомуникације.