РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Одржан „ЕЦДЛ - караван дигиталне писмености“ У Бијелом Пољу

Одржан „ЕЦДЛ - караван дигиталне писмености“ У Бијелом Пољу У оквиру кампање „ЕЦДЛ- караван дигиталне писмености“ у општини Бијело Поље одржана је  презентација о дигиталној писмености и порталу еУправе и провјера информатичких вјештина по ЕЦДЛ стандарду, у организацији Министарства за информационо друштво и телекомуникације.

еУправа

У оквиру кампање „ЕЦДЛ- караван дигиталне писмености“ у општини Бијело Поље одржана је  презентација о дигиталној писмености и порталу еУправе и провјера информатичких вјештина по ЕЦДЛ стандарду, у организацији Министарства за информационо друштво и телекомуникације.

-Портал еУправа, као јединствена тачка приступа електронским услугама - сервисима државних органа у Црној Гори представља брже и ефикасније сервисе за грађане и привреду, а самим тим ефикаснију државну администрацију, рекла је Весна Симоновић, главни администратор портала еУправа, на презентацији о порталу и важности дигиталне писменост у локалној самоуправи, локалним јавним установама и предузећима.

--Општина Бијело Поље је 2013. године обавила обуку за 70 службеника свих органа по програму ЕЦДЛ-а, гдје је 68 кандидата успјешно завршило испит, а унапређење и едукација општих знања службеника  један је од наших кључних задатака, рекао  је Васко Радовић, директор Центра за Информациони систем Општине Бијело Поље.

Запослени у локалној самоуправи, локалним јавним установама и предузећима могли су да провјере своје информатичко знање по ЕЦДЛ стандарду.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације, у сарадњи са Регионалном ЕЦДЛ канцеларијом и акредитованим ЕЦДЛ тест центрима у Црној Гори, спроводи пројекат „ЕЦДЛ  - караван дигиталне писмености“.