RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

Održan „ECDL - karavan digitalne pismenosti“ U Bijelom Polju

Održan „ECDL - karavan digitalne pismenosti“ U Bijelom Polju U okviru kampanje „ECDL- karavan digitalne pismenosti“ u opštini Bijelo Polje održana je  prezentacija o digitalnoj pismenosti i portalu eUprave i provjera informatičkih vještina po ECDL standardu, u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

eUprava

U okviru kampanje „ECDL- karavan digitalne pismenosti“ u opštini Bijelo Polje održana je  prezentacija o digitalnoj pismenosti i portalu eUprave i provjera informatičkih vještina po ECDL standardu, u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

-Portal eUprava, kao jedinstvena tačka pristupa elektronskim uslugama - servisima državnih organa u Crnoj Gori predstavlja brže i efikasnije servise za građane i privredu, a samim tim efikasniju državnu administraciju, rekla je Vesna Simonović, glavni administrator portala eUprava, na prezentaciji o portalu i važnosti digitalne pismenost u lokalnoj samoupravi, lokalnim javnim ustanovama i preduzećima.

--Opština Bijelo Polje je 2013. godine obavila obuku za 70 službenika svih organa po programu ECDL-a, gdje je 68 kandidata uspješno završilo ispit, a unapređenje i edukacija opštih znanja službenika  jedan je od naših ključnih zadataka, rekao  je Vasko Radović, direktor Centra za Informacioni sistem Opštine Bijelo Polje.

Zaposleni u lokalnoj samoupravi, lokalnim javnim ustanovama i preduzećima mogli su da provjere svoje informatičko znanje po ECDL standardu.

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, u saradnji sa Regionalnom ECDL kancelarijom i akreditovanim ECDL test centrima u Crnoj Gori, sprovodi projekat „ECDL  - karavan digitalne pismenosti“.