РСС Пошаљи пријатељу Упутства за коришћење Принт
Моја пријава

Немате кориснички налог?

Претраживање

Саопштење:Студенти чија документација за студенски кредит је неисправна или непотпуна исту могу допунити до 18. новембра

Саопштење:Студенти чија документација за студенски кредит је неисправна или непотпуна исту могу допунити до 18. новембра

На Конкурс за додјелу 3.400 студентских кредита основних и специјалистичких академских и примијењених студија установа високог образовања, који је био отворен до 21. октобра, пријавило се 5.286 кандидата који су први пут ове године за остварење овог права аплицирали преко сервиса портала еУправе.

У складу са Правилником о критеријумима, начину, условима и висини накнаде за остваривање права на смјештај и исхрану у дому, студентски кредит, стипендију и партиципацију превоза и Конкурсом за додјелу студентских кредита за студијску 2016/2017. годину и Законом о општем управном поступку кандидати са неисправном или непотпуном документацијом могу исту допунити до и закључно са 18. новембром 2016. године.

Списак студената који су поднијели захтјев за додјелу студентских кредита за студијску 2016/2017. години објављан је на сајту Миниситарства просвјете. У оквиру списка у колони “Напомена” кандидати чија документација је неисправна или непотпуна могу наћи информације о подацима које треба да доставе лично или путем поште на адресу Министарства просвјете.

Након тога на интернет адреси Министарства просвјете биће објављен приједлог ранг листе у складу са условима Конкурса.

Исплата студентских кредита почеће крајем децембра, а рата студентског кредита износи од 37,00 еура до 53,00 еура у зависности од године студија и просјечне оцјене из претходне године студија.

Списак студената који су се пријавили на Конкурс можете преузети на интернет страници Министарства просвјете.