RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

Saopštenje:Studenti čija dokumentacija za studenski kredit je neispravna ili nepotpuna istu mogu dopuniti do 18. novembra

Saopštenje:Studenti čija dokumentacija za studenski kredit je neispravna ili nepotpuna istu mogu dopuniti do 18. novembra

Na Konkurs za dodjelu 3.400 studentskih kredita osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja, koji je bio otvoren do 21. oktobra, prijavilo se 5.286 kandidata koji su prvi put ove godine za ostvarenje ovog prava aplicirali preko servisa portala eUprave.

U skladu sa Pravilnikom o kriterijumima, načinu, uslovima i visini naknade za ostvarivanje prava na smještaj i ishranu u domu, studentski kredit, stipendiju i participaciju prevoza i Konkursom za dodjelu studentskih kredita za studijsku 2016/2017. godinu i Zakonom o opštem upravnom postupku kandidati sa neispravnom ili nepotpunom dokumentacijom mogu istu dopuniti do i zaključno sa 18. novembrom 2016. godine.

Spisak studenata koji su podnijeli zahtjev za dodjelu studentskih kredita za studijsku 2016/2017. godini objavljan je na sajtu Minisitarstva prosvjete. U okviru spiska u koloni “Napomena” kandidati čija dokumentacija je neispravna ili nepotpuna mogu naći informacije o podacima koje treba da dostave lično ili putem pošte na adresu Ministarstva prosvjete.

Nakon toga na internet adresi Ministarstva prosvjete biće objavljen prijedlog rang liste u skladu sa uslovima Konkursa.

Isplata studentskih kredita počeće krajem decembra, a rata studentskog kredita iznosi od 37,00 eura do 53,00 eura u zavisnosti od godine studija i prosječne ocjene iz prethodne godine studija.

Spisak studenata koji su se prijavili na Konkurs možete preuzeti na internet stranici Ministarstva prosvjete.