RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

Počeo upis u vrtiće: dostupna usluga elektronskog upisa za podgoričke vrtiće

Počeo upis u vrtiće: dostupna usluga elektronskog upisa za podgoričke vrtiće Obavještavamo zainteresovane roditelje/staratelje i ukupnu javnost da upis u većinu predškolskih ustanova počinje danas, 15. maja i trajaće do 1. juna. Za upis u podgoričke vrtiće preko portala eUprave od ove godine dostupna je usluga elektronskog upisa djece koja su već pohađala predškolsku ustanovu (obnavljanje upisa).

Usluga elektronskog upisa predstavlja pilot projekat Ministarstva prosvjete i Ministarstva javne uprave koja se odnosi na obnavljanje upisa djece u podgoričke vrtiće.

Korišćenjem elektronskog servisa roditeljii/staratelji putem portala eUprave - www.euprava.me (Upis djece u predškolske ustanove u Podgorici) mogu popuniti zahtjev za obnavljenje upisa, odštampati ga i dostaviti u vaspitnu jedinicu koju dijete pohađa.

Prednost elektronskog upisa je i obavještavanje roditelja/staratelja, putem e-maila o rasporedu djece u vaspitne grupe.

Prilikom upisa djece u vrtiće potrebno je rukovoditi se principom jednakih šansi i omogućiti svoj zainteresovanoj djeci da budu upisana u javne predškolske ustanove.

Ministarstvo prosvjete u fokus cjelokupnog sistema ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja stavlja najbolji interes djece i potrebe roditelja. Samim tim stvaramo uslove da prioritet u predškolskom obrazovanju budu njega, ishrana, bezbjednost i kvalitet vaspitno-obrazovnog rada.