RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Pretraživanje

Stručno osposobljavanje lica sa stečenim visokim obrazovanjem

SAOPŠTENJE 01.12.2020. godine: Objavljen spisak visokoškolaca koji su dobili šansu u drugom krugu, da se stručno osposobljavaju tokom 2021. godine
Prijavljivanje za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem je završeno, a nakon drugog kruga, još 96 svršenih visokoškolaca je dobilo poslodavca, dok je 202 ostalo bez poslodavca, usljed nekompatibilnosti potreba korisnika i tražnje poslodavaca.
Spisak korisnika kojima su dodijeljeni poslodavci u drugom krugu možete preuzeti OVDJE
  
SAOPŠTENJE 25.11.2020. godine: Sjutra počinje drugi krug Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem 

Svi potencijalni korisnici Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem koji su nakon prvog kruga elektronskog povezivanja poslodavaca i korisnika ostali bez mjesta za stručno osposobljavanje, odnosno poslodavca, imaju mogućnost da kroz drugi krug Programa, koji će biti otvoren u periodu od četvrtka 26. novembra od 9 sati do nedjelje 29. novembra do ponoći, biraju nekog od preostalih poslodavaca preko portala eUprave.
Takođe, korisnici koji su uspješno prijavljeni na Program stručnog osposobljavanja, a nijesu okončali prijavu, odabir poslodavca mogu izvršiti putem Portala eUprave na stranici Programa stručnog osposobljavanja.
Pravo na učešće u drugom krugu imaju samo već prijavljena lica, odnosno njih 293, koji u prvom krugu nijesu dobili poslodavca, odnosno koji nisu okončali prijavu.
Nakon prvog poziva 3.165 visokoškolaca je dobilo priliku da se stručno osposobljava kod nekog od izabranih poslodavaca.
 
SAOPŠTENJE 24.11.2020.godine: Objavljen spisak visokoškolaca koji su dobili šansu u prvom krugu, da se stručno osposobljavaju tokom 2021. godine

U skladu sa utvrđenom dinamikom realizacije Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem na portalu eUprava objavljen je spisak od 3.165 korisnika Programa kojima su, na osnovu uspjeha na osnovnim studijama i ličnog izbora, dodijeljeni Poslodavci, kod kojih će počev od 15. januara 2021. godine obaviti devetomjesečno stručno osposobljavanje. Korisnici će u toku stručnog osposobljavanja primati naknadu u iznosu od 50% prosječne zarade u Crnoj Gori za prethodnu godinu. Spisak korisnika kojima su dodijeljeni poslodavci možete preuzeti OVDJE.
  
DOKUMENTACIJA:
Javni poziv ZZZ.docx
Javni poziv UZK 2020.docx
IZVJEŠTAJ O OBAVLJANJU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA.doc
OBRAZAC 1 _PRIJAVA POSLODAVCA.doc
Koraci u implementaciji programa strucnog sposobljavanja.pdf


ADMINISTRATORI PORTALA eUPRAVE

(za sva tehnička pitanja i eventualne probleme prilikom elektronskog prijavljivanja)

e-mail: euprava@mju.gov.meZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE CRNE GORE 
Zdenka Ivanović, telefon: (+382) 20 405 281, email:
zdenka.ivanovic@zzzcg.me; Verica Popović, telefon: (382) 20 406 823, email: verica.popovic@zzzcg.me

UPRAVA ZA KADROVE 
Anita Ljucović tel.br. 020/202-291, e-mail:
anita.ljucovic@uzk.gov.me 
Biljana Petrović - Nedović tel.br. 020/202-291, e-mail:
bilja.nedovic@uzk.co.me

MINISTARSTVO PROSVJETE 

Milica Žižić, telefon: (+382) 20 410 133, email: milica.zizic@mps.gov.me