RSS Pošalji prijatelju Uputstva za korišćenje Print
Moja prijava

Nemate korisnički nalog?

Pretraživanje

Održana prezentacija Portala eUprave

Održana prezentacija Portala eUprave U četvrtak 07.04.2011. godine je održana prezentacija Portala eUprave Crne Gore. Na prezentaciji su govorili Potpredsjednik Vlade i ministar za informacino društvo i telekomunikacije prof.dr. Vujica Lazović i pomoćnik ministra Ivan Lazarević. Radi se o izuzetno značajnom projektu, putem koga će naši građani i privredni subjekti na brz i jednostavan način ostvarivati svoja prava i obaveze u procesu komunikacije sa državnom upravom.

"Portal eUprave predstavlja jedinstveno mjesto pristupa na kojem se nalaze elektronske javne usluge koje nude organi uprave. On, zapravo, predstavlja “elektronski šalter” na kojem će fizička i pravna lica moći da ostvaruju svoja prava, sa bilo kog mjesta, putem interneta" izjavio je Potpredsjednik Lazović.

Elektronska uprava u narednom periodu ima za cilj da motiviše sve organe državne uprave i lokalne samouprave kako bi se uključili na portal sa svojim uslugama, kao i građane da koriste kvalifikovane elektronske certifikate, odnosno usluge koje nudi ovaj portal.